ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada


Privatization

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
0049 (0) 17645813159,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.Products of Moldova Airmoldova E-services Registru bosch-stiftung Chamber

Adresa Ambasadei:

Gotlandstraße 16
10439, Berlin

Tel.: + 49 30 44 652 970
Fax: + 49 30 44 652 972

E-mail: office@botschaft-moldau.de

E-mail: konsulat@botschaft-moldau.de (Secţia consulară)

Comunicate de presă

Biroul relații cu diaspora a dat start înscrierii copiilor la Programul DOR, ediția a VI-a

Biroul relații cu diaspora (BRD) din cadrul Cancelariei de Stat declară deschisă perioada de înscriere la cea de-a VI-a ediție a Programului guvernamental DOR - *Diasporă*Origini*Reveniri, destinat generației a doua de migranți, originari din Republica Moldova.

Programul DOR se va desfășura în perioada 20-28 august curent, sub patronajul Guvernului Republicii Moldova, având drept scop consolidarea legăturilor emoționale, culturale și de identitate ale copiilor din diasporă cu țara de origine.

Înscrierea la DOR, ediția 2018 se va efectua în perioada 15 martie – 15 mai curent. Atât copiii și tinerii din diasporă, cât și cei din Republica Moldova se pot înregistra online, pe pagina web www.dor.md, rubrica APLICĂ.

Pentru a participa la DOR 2018, candidații trebuie să întrunească anumite condiții: să aibă vârsta cuprinsă între 12-17 ani; să înțeleagă și să poată comunica în limba română (nivel intermediar). Locurile vor fi completate pe măsura înregistrării, conform principiului „primul venit, primul servit”. Cei interesați vor completa on-line formularul de participare, anexând copia pașaportului. La fel ca și în anul precedent, prioritate vor avea persoanele care nu au mai participat până acum la programul DOR.

În acest an, participanții la DOR vor avea parte de un program divers cu activități noi și surprize pe măsura așteptărilor. Pe parcursul a șapte zile, copiii de la DOR vor fi încadrați în multiple activități creative, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii etc. Toate activitățile vor fi desfășurate într-un stil interactiv.

Spre deosebire de copiii din diasporă cei din Republica Moldova vor fi admiși la DOR 2018 în baza unui concurs, conform căruia aceștia vor exprima creativ conceptul de DOR în raport cu migrația într-o anumită formă artistică (eseu, poezie, cântec, desen, fotografie, video etc.).

Dosarele depuse vor fi evaluate de către o comisie mixtă, formată din reprezentanți ai BRD, Cancelariei de Stat, Ministerului Educației, Culturii și Cercetării ș.a., iar rezultatele vor fi anunțate pe data de 25 mai.

Participarea la Programul DOR este gratuită, toate cheltuielile fiind asigurate din bugetul de stat. Participanții acoperă doar cheltuielile de călătorie spre/din Republica Moldova. Menționăm că, până în prezent, la Programul DOR au participat peste 500 de copii din 15 țări, inclusiv Republica Moldova.

Date de contact: 022 250-494, 022 250-350, e-mail: dor@gov.md

Detalii: http://brd.gov.md/ro/content/biroul-relatii-cu-diaspora-anunta-inscrierea-la-programul-dor-editia-vi