ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada


Privatization

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
0049 (0) 17645813159,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.Products of Moldova Airmoldova E-services Registru bosch-stiftung Chamber

Adresa Ambasadei:

Gotlandstraße 16
10439, Berlin

Tel.: + 49 30 44 652 970
Fax: + 49 30 44 652 972

E-mail: office@botschaft-moldau.de

E-mail: konsulat@botschaft-moldau.de (Secţia consulară)

Comunicate de presă

Biroul Relații cu Diaspora (BRD) al Cancelariei de Stat anunță o nouă rundă de granturi pentru aplicare la Programul guvernamental de granturi tematice DIASPORA ENGAGEMENT HUB (DEH)

Data limită pentru depunerea dosarele este - 15 septembrie 2018.

DEH este un program de granturi tematice, destinat cetățenilor originari din Republica Moldova aflați peste hotare și se desfășoară cu suportul financiar al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC) în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților instituționale ale Republicii Moldova în domeniul migrației și dezvoltării” în faza a II-a.

Scopul programului este de a-i susține pe moldovenii din străinătate în implementarea ideilor lor în Republica Moldova și de a pune în valoare capitalul uman al diasporei.

Diaspora Engagement Hub include trei subprograme care susțin:

  • Parteneriate tematice regionale

Vor fi oferite granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite în total asociațiilor din diasporă pentru desfășurarea diferitor acțiuni cu caracter socio-economic regional, comunitar, educațional și de sănătate, care vor fi implementate de un grup de inițiativă, compus din cel puțin două asociații din diasporă din minimum două țări și un ONG din Republica Moldova. Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

  • Abilitarea femeilor din diasporă

Vor fi oferite granturi a câte 93 986.50 MDL vor fi oferite membrilor diasporei pentru implementarea proiectelor orientate spre abilitarea socială, civică, juridică și economică a femeilor din diasporă. Vor fi încurajate proiectele axate pe dezvoltarea start-up-urilor înființate de către femei în Republica Moldova.

  • Reîntoarcerea profesională a diasporei

Vor fi oferite granturi a câte 37 594.60 MDL vor fi oferite în total profesioniștilor din diasporă în scopul de a încuraja transferul de capital uman și experiență profesională pentru dezvoltarea academică, socială și economică a Republicii Moldova, prin intermediul reîntoarcerii profesionale pe termen scurt (2 săptămâni – 1-5 luni). Vor fi susținute activitățile desfășurate doar pe teritoriul Republicii Moldova.

Mai multe detalii despre aceste subprograme (cererea de aplicare, formularul de aplicare), vă rugăm să găsiți la următoarele adrese: https://brd.gov.md/ro/content/diaspora-engagement-hub-0.

https://brd.gov.md/ro/content/o-noua-runda-de-granturi-cadrul-programului-guvernamental-de-granturi-tematice-diaspora

Perioada de aplicare: 24 august - 15 septembrie 2018

IMPORTANT: Termenul de implementare a proiectului (inclusiv raportarea finală) - 15 noiembrie 2018.

Evaluarea proiectelor depuse va avea loc în luna septembrie 2018.