ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada
Privatization

Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
0049 (0) 17645813159,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.Products of Moldova Airmoldova E-services Registru bosch-stiftung Chamber

Adresa Ambasadei:

Gotlandstraße 16
10439, Berlin

Tel.: + 49 30 44 652 970
Fax: + 49 30 44 652 972

E-mail: office@botschaft-moldau.de

E-mail: konsulat@botschaft-moldau.de (Secţia consulară)

Titlu de călătorie

Actualizat la 09.07.2018

Titlul de călătorie pentru întoarcerea în Republica Moldova se eliberează dacă:

 • paşaportul este furat sau pierdut;
 • paşaportul este expirat, deteriorat şi/sau nu poate fi utilizat;
 • cetăţeanul s-a născut în Germania, Danemarca şi/sau nu a avut niciodată paşaport sau a intrat în RFG fără paşaport;

I. Pentru solicitarea TITLULUI DE CĂLĂTORIE, solicitantul, cetățeanul Republicii Moldova, urmează să se prezinte PERSONAL la Ambasadă, în zilele de primire a cetăţenilor – în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, între orele 09:15 – 12.00, conform programărilor prealabile, cu următoarele acte:

 • Cererea de solicitare a titlului de călătorie, pe care o completează la Ambasadă;
 • 2 foto de mărimea 35x45 mm color, pe fon alb, mat (nu se acceptă fotografii alb negru sau fotocopii);
 • Denunţul (declaraţia) de la poliţie, în cazul pierderii sau furtului paşaportului, în cazul în care s-a declarat acest fapt la autorităţi şi o copie;
 • Originalul tuturor actelor de identitate de care dispune (paşaport, buletin de identitate, permis de conducere, alte acte) indiferent de valabilitatea acestora şi o copie;
 • Dovada achitării taxei consulare şi aferente de 25 euro.

Recomandabil ca taxa să fie transferată, cu 3 zile înainte de depunerea actelor (deşi, în cazuri de urgenţă achitarea poate fi efectuata inclusiv pînă în ziua depunerii actelor) pe următorul cont:

Botschaft der Republik Moldau
Deutsche Bank AG/Berlin
IBAN: DE68 1007 0000 0558 4479 00
BIC: DEUTDEBBXXX
BLZ 100 700 00
Kt.- Nr. 5584479IMPORTANT: La rubrica “Scopul transferului” (Verwendungszweck), se va indica obligatoriu următoarele date: “Titlu de calatorie + Numele și Prenumele” persoanei pentru care se solicită documentul”.

Eliberarea TITLULUI DE CĂLĂTORIE pentru copiii cu vîrsta pînă la 18 ani.

Pentru solicitarea TITLULUI DE CĂLĂTORIE pentru copiii minori, solicitantul/reprezentantul legal (fie mama sau numai tata), cetățeanul Republicii Moldova, urmează să se prezinte PERSONAL cu copilul la Ambasadă, în zilele de primire a cetăţenilor – în zilele de luni, marţi, miercuri, joi, între orele 09:00 – 11:30, conform programărilor prealabile, cu următoarele acte:

 • Cererea de solicitare a titlului de călătorie, pe care părintele o completează la Ambasadă;
 • Certificat de nastere a copilului minor (original + o copie). (În cazul înregistrării naşterii în RFG, se va prezenta forma internaţională a certificatului de naştere german - "Auszug aus dem Geburtseintrag". Alta formă a certificatului de nastere fără legalizările corespunzătoare nu va fi acceptată);
 • 2 foto de mărimea 35x45 mm color, pe fon alb, mat (nu se acceptă fotografii alb negru sau fotocopii);
 • Originalul paşaportului sau buletinului de identitate a părintelui care depune cererea şi o copie;
 • declaraţia privind neperfectarea anterioară a documentului de călătorie pe numele copilului minor, pe care o completează la Ambasadă, după caz;
 • paşaportul expirat/deteriorat al copilului minor, după caz.

NOTĂ:
- La perfectarea titlului de călătorie pentru persoanele care nu au împlinit vârsta de 18 ani, taxa consulară nu se încasează.
- Termenul de valabilitate a titlului de călătorie este de 30 de zile. Din aceste considerente, titlul de călătorie urmează a fi solicitat cu cel mult două - trei săptămîni înainte de plecare în Republica Moldova.
- Titlul de călătorie se foloseşte EXCLUSIV pentru întoarcerea în Republica Moldova şi nu pentru a călători în alte ţări. Recomandabil de a călători pe calea aeriană direct spre Republica Moldova (eventual de a tranzita terestru prin Polonia şi Ucraina). Cetăţenii care intenţionează să călătorească pe calea terestră (cu auto sau tren prin Romania sau alte ţări), urmează să solicite din timp la Ambasada sau consulatul tarii respective din RFG, aplicarea pe titlul de călătorie a vizei de tranzit, în cazul în care aceasta este necesară pentru tranzitarea ţării respective.
- În caz de necesitate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova pot solicita şi alte documente care contribuie la identificarea persoanei şi stabilirea datelor cu caracter personal.