ceramicstemă naţională a Moldoveisunflowervieambasadaambasada


Centrul de Apel

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție):
0049 (0) 17645813159,
disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.

Products of Moldova Airmoldova E-services Registru bosch-stiftung Chamber

Adresa Ambasadei:

Gotlandstraße 16
10439, Berlin

Tel.: + 49 30 44 652 970
Fax: + 49 30 44 652 972

E-mail: office@botschaft-moldau.de

E-mail: konsulat@botschaft-moldau.de (Secţia consulară)

Program de lucru al Sectiei Consulare

AVIZ IMPORTANT

În perioada 05.08.2017 – 05.09.2017 Secția consulară nu va presta tot spectrul de servicii consulare,. Vor fi gestionate DOAR situațiile de urgență: emiterea titlurilor de călătorie în cazul pierderii/furtului actelor, decese, accidente, rețineri și alte situații de forță majoră.

Cererile de supralegalizare, cererile de eliberare a adeverinţelor privind renunţarea la cetăţenie şi orice alte cereri expediate în această perioadă prin poştă, vor fi procesate după data de 05.09.2017.

31 august 2017 - zi nelucrătoare!

Atenţie ! În perioada indicată nu se va răspunde la email-uri, nu se vor oferi consultații telefonice. Email-urile nu vor fi redirecționate şi nu vor fi procesate. În cazul în care aveţi întrebări, Vă adresaţi repetat după data de 05.09.2017.

DOAR pentru cazuri de urgență justificată (deces, accident, rețineri), vă puteți adresa la următorul e-mail: r.macovenco@botschaft-moldau.de. Dacă mesajul dvs. nu se încadrează în urgenţă justificată, acesta nu va fi procesat.

Programările şi consultaţiile telefonice se vor oferi doar începînd cu data de 05.09.2017, la tel: +49 30 28 352 37, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 13:30 – 15:30.

Alte informaţii le găsiţi pe site-ul Ambasadei http://www.germania.mfa.md


Luni, marţi, miercuri, joi

  • 09:00 – 11:30 – primirea cetăţenilor în audienţă, conform programărilor prealabile
  • 15:30 – 16:30 – eliberarea actelor

Programările şi consultaţiile telefonice se oferă la tel: +49 30 28 352 37, în zilele de luni, marţi, miercuri şi joi, între orele 13:30 – 15:30.

Vineri – NU se prestează servicii consulare şi NU se oferă consultaţii telefonice.

Pentru a nu ține linia telefonică ocupată, înainte de a suna, rugăm să consultați site-ul la sub-rubricile tematice unde veți găsi toată informația necesară http://www.germania.mfa.md/working-hours-md/.

În cazul în care nu reuşiţi să luaţi legătura telefonică, ne puteți scrie la adresa de e-mail: konsulat@botschaft-moldau.de şi să indicaţi numele/prenumele dvs., data/ luna/anul naşterii, un număr de telefon de contact.

Serviciile consulare şi consultaţiile consulare complexe ce necesită o studiere mai amănunţită a dosarului se oferă doar pe baza programărilor prealabile.

Pentru următoarele servicii consulare este nevoie de programare prealabilă, iar solicitanţii sunt obligaţi să se prezinte personal la Ambasadă cu actele în original!:

  • - Perfectarea paşaportului şi/sau a buletinului de identitate;
  • - Depunerea cererii pentru emigrare autorizată;
  • - Depunerea cererii pentru redobîndirea/ renunţarea la cetăţenia RM;
  • - Transcrierea actelor de stare civilă (naştere, căsătorie, divorţ, etc.);
  • - Depunerea cererilor pentru eliberarea duplicatelor/certificatelor de stare civilă;
  • - Perfectarea actelor notariale;
  • - Perfectarea titlurilor de călătorie (cu excepţia urgenţelor justificate)

NU se permite expedierea prin poştă a cererilor/documentelor/dosarelor în vederea prestării serviciilor consulare menţionate mai sus.

NU se permite achitarea taxelor consulare înainte de verificarea documentelor/dosarului de către Secţia consulară în ziua programării!

Important!
Înainte de a se prezenta la Secţia consulară, persoanele programate vor consulta site-ul Ambasadei, conform rubricilor pentru a lua cunoştinţă cu actele ce trebuie prezentate, inclusiv copiile actelor, etc.

Telefon de urgență pentru situații excepționale (accidente cu victime, decese, calamități naturale, alte situații de excepție): 0049 (0) 17645813159, disponibil 24/7.
La acest număr NU se fac programări și NU se oferă informații consulare de ordin general.